keskiviikko 25. marraskuuta 2015

TEKNINEN JA LUONNOSPIIRTÄMINEN: INVENTOINTITEHTÄVÄ

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Tekninen ja luonnospiirtäminen
 
Opettaja: Mika Piipponen

Tehtävä: Inventointitehtävä

Ennen tehtävää olimme kerranneet Mikan kanssa teknisen piirtämisen periaatteita sekä tutustuneet RT-kortin esitystapaohjeisiin koskien rakennuspiirustuksia.

Tehtävänä oli tehdä käsivarainen inventointiluonnos sovitusta tilasta. Mika valitsi meille inventoitavaksi pienen tilan, jokaisen kotoa löytyvän vessan. Tällainen inventointiluonnos tehdään yleensä asiakkaan luona, kun muutettavan/remontoitavan tilan tiedot otetaan ylös. Inventointiluonnoksen lisäksi tilasta otetaan myös kuvia. Tämän tehtävän inventointiluonnokseen sovittiin mitattavan seuraavat asiat: tila itsessään, ovet, ikkunat, kiintokalusteet, vesipisteet, viemäri, ilmanvaihto. Jos tilassa tehtäisiin lisäksi remonttia, jossa pitäisi huomioida sähköt, mitattaisiin tilasta myös sähköpistokkeet ja -katkaisijat sekä valopisteiden paikat. Ja jotta ei takerruttaisi niihin milleihin tällä kertaa, mitat mitataan sentin tarkkuudella!! Inventointiluonnoksen jälkeen tehtävänä oli piirtää tila puhtaaksi luonnospaperille ja mitoittaa tila.

Inventointiluonnos

Puhtaaksi piirretty tekninen piirustus vessasta

Inventoitu tila

Tekemäni inventointiluonnos kannattaa tehdä oikeassa tilanteessa paljon tarkemmin, kuin mitä itse tein omasta vessasta. Seuraavana päivänä en meinannut saada pienestä "räntistä" enää selvää ja jouduin arvuuttelemaan parin mitan suhteen. Muuten koin tehtävän todella mielenkiintoiseksi ja kivaksi.

Koska seiniä ei piirretty koko paksuudeltaan tekniseen kuvaan, näyttää lasi- ja oviaukko minusta hiukan typerältä. Muuten olen kuvaani itse tyytyväinen. Mikan kommentit kuvasta olivat pääosin positiiviset. Katon ilmastointiventtiili oli piirretty ensin väärin katkoviivalla, kun se piti olla pistekatkoviivalla. Lisäksi olin piirtänyt lattiaan oveen saakka jatkuvan laatoituksen. Mikan mielestä sitä olisi pitänyt jatkaa oven yli jonkin matkaa selvyyden vuoksi. Kotona minä kumitin pois koko laatoituksen, koska se teki mielestäni kuvasta epäselvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti