tiistai 16. helmikuuta 2016

SISUSTUSVERHOILU: VERHOJEN RIPUSTUS JA TANKOJEN ASENNUS ASIKKALASSA

KULTTUURILÄHTÖINEN VALMISTAMINEN: Sisustusverhoilu

Opetussuunnitelma: Opiskelija perehtyy erilaisiin tekstiilimateriaaleihin ja oppii käyttämään erilaisia verhoilijan käsityövälineitä ja pienkoneita mm. teollisia ompelukoneita. Ommellaan esim. patalappuja, tyynyjä ja verhoja sekä muita kodin tekstiilejä. Harjoitellaan pehmustamista ja päällystystä verhoilumateriaalein erilaisiin tuotteisiin. Lasketaan materiaalimenekkejä ja opitaan kaavoittamaan. Opiskellaan verhoasennusta kiinnikkeineen.
 
Opettaja: Mika Remes

Tehtävä: Asikkalan työmaakohteen verhot, tangot ja muut työt

Salpauksen Asikkalan Männikön työmaakohteessa oltiin jo siinä vaiheessa, että pääsimme laittamaan Männikköön verhoja paikalleen. Puolet luokasta oli pois, joten kaikille riitti kivasti tekemistä koko päivän ajan. Yksi ryhmä silitti, yksi ripusti ja parille porukalle Mika oli saanut lisätöinä karmitulppien asentamisen ja öljyämisen. Reikää piti ensin isontaa poranterällä vastapäivään poraamalla. Sen jälkeen tulppa öljyttiin ja kymmenen minuutin kuluttua ylimääräinen öljy pyyhittiin pois. Minulle jäi tulppien öljyäminen sen jälkeen kun olin ensin kokeillut epäonnistuneesti lyödä yhtä karmitulppaa (löin innoissani liian kovaa ja tulppa halkesi reunasta) ja ensin öljyämistä hoitanut Kirsi sai sormeensa ison haavan poranterästä.

Reikä isonnettiin ensin poranterällä

Öljyämisen jälkeen ylimääräinen öljy pyyhittiin pois

Männikön komeat tammiovet

Punaisen huoneen beiget verhot paikoillaan

Meidän vaalean huoneen vihreät verhot paikoillaan


Puolen päivän jälkeen olimme saaneet kaikki Männikössä tehtävät askareet hoidettua ja siirryimme rantasaunalle. Siellä asensimme hirsiseinään 3 verhotankoa.

Rantasauna ilman tankoja

Rantasaunan verhot paikoillaan

Verhoja sovitettiin paikoilleen, mutta ne otettiin vielä työmaan keskeneräisyyden vuoksi pois. Rantasaunalle siis palataan vielä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti