sunnuntai 4. joulukuuta 2016

TOTEUTTAMISEN SUUNNITTELU: SISUSTUSTYÖT, KOLMION SISUSTUSSUUNNITELMA

TOTEUTTAMISEN SUUNNITTELU: Sisustustyöt

Ohjaussuunnitelma 15osp:  Opiskelija suunnittelee asiakkaalle tai annettuun tilaan sisustuskokonaisuuden. Harjoitellaan tilasuunnittelun perusteita, materiaalivalintaa sekä tilan stailausta. Perehdytään alan käytössä olevaan suunnitteluohjelmaan ja harjoitellaan ohjelman käyttöä. Lasketaan pinta-aloja, materiaalimenekkejä, oman työn palkkaa sekä lasketaan työkokonaisuudelle hinta. Harjoitellaan asiakkaan kanssa kommunikointia ja esitellään "pientä pintaremonttia" -tyylisesti koko luokalle sisustussuunnitelmat.

Opettajat: Mika Piipponen

Tehtävä: KOLMION SISUSTUSSUUNNITELMA

Sisustustöiden teoriatunnilla kävimme Mikan kanssa läpi rakentamismääräysten muistilistaa ja tehtäväluetteloa sisustussuunnittelijalle. Lisäksi kävimme rakentamismääräyskokoelman sisustussuunnittelussa tärkeitä asiakirjoja, kuten (E1) paloturvallisuus, (F1) esteettömyys ja julkiset rakennukset yleensä, (F2) käyttöturvallisuus (portaat, kaiteet, lasirakenteet) sekä (G1) asuntosuunnittelu ja -rakentaminen.

Asiakirjojen läpikäymisen jälkeen saimme sisustustehtävän. Tehtävänä olisi sisustaa kolmion olohuone sekä eteinen tämän päivän trendin mukaisesti. Huonekalujen sijoittelu tuli piirtää pohjapiirustukseen ja pohja piti värittää toteutettavilla väreillä. Pohjaan tuli laittaa lisäksi kaikki tärkeät mitat. Lisäksi piti laatia menekeillä ja hintatiedoilla varustetut huonekortit aikaisemmin opitun mukaisesti sekä tarkat projektiot mittoineen vähintään kahdelta seinältä.

Tämän päivän trendi on tummat, tunnelmalliset sisustukset. Kaikki seinät tapetoidaan tai maalataan tummilla sävyillä, kuten tämän vuoden värillä M442 Vuonolla. Tästä linkistä pääset kurkkaamaan kaikki tämän vuoden trendivärit. Kupari on nyt messinkiä ja kultaa, viherkasvit isoja ja sisustus kotoista. Näillä vinkeillä lähdin siis toteuttamaan suunnitelmaani.

Suunnitelman tekoon kului tunteja tuntien perään. Vaikka tehtävä oli todella laaja ja vaativa, sen tekeminen oli tosi mukavaa. Suunnittelu sujui tosi sujuvasti varsinkin viikonloppuiltaisin, kun sallin itselleni lasillisen punaviiniä.

Punaviini ja suunnittelupöytä
Valitsin olohuoneeseen kaksi seinää tummalla sinisellä, yhdellä tämän vuoden trendivärillä N429 denim sävyllä. Vastoin kaikkia trendejä maalasin vain kaksi vastakkaista seinää siniseksi. Ikkunaseinän ja sen vastaisen seinän jätin vaaleaksi. Olohuoneeseen sisustin tv-tason, sohvan ja istuinryhmän. Panostin lisäksi upeaan parkettilattiaan, valaistukseen, itse tehtävään kapeaan ja pitkään sivutasoon sekä sen yläpuolelle tehtävään taulu ja peili sommitelmaan. Eteisessä katse kiinnittyy upeisiin valaisimiin ja vanhan penkin päälle ripustettavaan upeaan peiliin.

En kiinnittänyt huomiota minkään tuotteen hintaan, valitsin vain sen, mikä näytti minusta hyvältä. Tämän suunnitelman kaluste- ja materiaalikustannukset olisivat olleet 10 054 € (sis. ALV 24%).

Työläintä tehvässä oli huonekorttien tekeminen. Jo tuotteiden etsiminen netin valintoja pullollaan olevasta maailmasta oli haastavaa, unohtamatta itse huonekorttien ulkoasun laadintaa. Olen silti melko tyytyväinen suunnitelmaani. Omasta mielestäni en ole omimmillani suunnittelijana, ennemminkin suunnitelman toteuttaja.

Pohjapiirustus
Projektio seinältä 1
Projektio seinältä 4
Huonekortti eteinen sivu 1
Huonekortti eteinen sivu 2
Huonekortti olohuone sivu 1
Huonekortti olohuone sivu 2
Huonekortti olohuone sivu 3
Huonekortti olohuone sivu 4
Huonekortti olohuone sivu 5
Huonekortti olohuone sivu 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti