maanantai 26. joulukuuta 2016

TOTEUTTAMISEN SUUNNITTELU: SISUSTUSTYÖT, PIENTÄ PINTAREMONTTIA SUUNNITELMA

TOTEUTTAMISEN SUUNNITTELU: Sisustustyöt

Ohjaussuunnitelma 15osp:  Opiskelija suunnittelee asiakkaalle tai annettuun tilaan sisustuskokonaisuuden. Harjoitellaan tilasuunnittelun perusteita, materiaalivalintaa sekä tilan stailausta. Perehdytään alan käytössä olevaan suunnitteluohjelmaan ja harjoitellaan ohjelman käyttöä. Lasketaan pinta-aloja, materiaalimenekkejä, oman työn palkkaa sekä lasketaan työkokonaisuudelle hinta. Harjoitellaan asiakkaan kanssa kommunikointia ja esitellään "pientä pintaremonttia" -tyylisesti koko luokalle sisustussuunnitelmat.

Opettajat: Eeva Toikka ja Mika Piipponen

Tehtävä:"PIENTÄ PINTAREMONTTIA" SUUNNITELMA

Sisustustöiden ohjaussuunnitelmaan kuuluva "pientä pintaremonttia" -tyylinen sisustussuunnitelma esiteltiin luokalle 12.12.2016. Aikaisempina vuosina tämä sisustussuunnitelma on tehty isolle pahville, kuten esim. Pientä pintaremonttia ohjelmassa nähdään. Tänä vuonna oli ylemmällä taholla päätetty, että esitys tehdään power point esityksenä.

Tämän pientä pintaremonttia suunnitelma on osa Eevan kommunikaatiotaitojen tuntien sisältöä, josta kerroin blogissa aikaisemmin. Lähdimme siis alun perin opettelemaan kommunikointia remonttia tai sisustussuunnittelua toivovan asiakkaan kanssa. Sain parikseni Kirsin. Jokaiselle parille tuli siis sekä tilaajan että urakoitsijan rooli. Tyyli arvottiin, jotta sisustussuunnitelman tekeminen ei tuntuisi "kivalta ja helpolta". Minulle ja Kirsille arvotut tyylit olivat country & rustiikki minulle ja saaristolaistyyli Kirsille.

Kävimme ensin teoriatasolla läpi tarjouspyynnön ja urakkasopimuksen tekemistä. Tämän jälkeen jokaisen tuli asiakkaana lähettää urakoitsijalle tarjouspyyntö halutusta remontista/suunnitelmasta. Mukaan tuli liittää pohjapiirustus sekä mahdolliset kuvat. Tarjouspyyntö lähetettiin sähköpostilla. Jokaisen tuli sitten urakoitsijana vastata asiakkaan tarjouspyyntöön ja sopia tapaamisesta. Tapaamisessa kävimme läpi tarkennukset ja muut tarkennettavat asiat. Tämän jälkeen laadimme urakkasopimukset. Esityksen jälkeen tuli vielä tehdä urakasta lasku.

Jokaisen piti valita myös pohjapiirustus, johon tulisimme asiakkaana pyytämään sisustussuunnittelua tai/ja remonttia. Minun tarinani on, että olen 55 vuotias eronnut varakas nainen, joka on jättänyt kaiken jälkeensä ja muuttanut Helsinkiin loft asuntoon. Asunnon remontti on aloitettu country & rustiikki tyyliin, mutta remonttifirman konkurssin vuoksi asunnon olohuone ja keittiö on jäänyt kesken. Haluaisin remontoimattomaan tilaan uuden näkemyksen sisustuksesta ja kalustesuunnittelusta. Urakoitsijana toimin kuvitteellisen Roosmari sisustusrakennuksen nimissä.
Minun asunnon pohjapiirros
Parini Kirsin tarinana on, että Urakointi K. Hyvärisellä on Turun saaristossa vapaa-ajan huvila. Työntekijöiden perheet käyttävät ahkerasti huvilaa. Huvilan pinnat ovat varsin hyvässä kunnossa, mutta puupinnat keittiössä ja ruokailutilassa koetaan liian tummiksi. Toiveena on saada tiloihin saariston henkeä. Lisäksi yrityksen Sulkavan soudussa käyttämä airopari haluttaisiin hyödyntää jotenkin sisustuksessa.
Urakointi K. Hyvärisen asunnon pohjapiirros
Esityksen tuli kestää 10 minuuttia. Esityksen jälkeen kuultiin asiakkaiden kommentit sekä annettiin "yleisölle" mahdollisuus tarkentaviin kysymyksiin. Olin parini Kirsin kanssa päivän ensimmäiset esiintyjät. Vaikka jännitin ensimmäisenä esiintymistä etukäteen paljon, jälkikäteen olin järjestykseen tyytyväinen.

Tässä siis pientä pintaremonttia -tyylinen suunnitelmani:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti