perjantai 6. tammikuuta 2017

TILAUSTYÖN VALMISTAMINEN: PROJEKTITYÖ, KOHTEEN ESITTELY

TILAUSTYÖN VALMISTAMINEN: Projektityö
Ohjaussuunnitelma 15osp: Opiskelija tekee asiakastyön, jonka laajuutta ja vaikeusastetta tarkastellaan etukäteen. Tavoitteet: aiemmin opittujen taitojen harjaannuttaminen, asiakaslähtöisyyden kehittäminen sekä mahdollisesti uuden taidon hankkiminen (esim. suunnittelusovelluksen käyttö). Opiskelija toteuttaa työn projektiluonteisesti ja tarkoituksenmukaista itsenäisyyttä noudattaen. Lisäksi työn edistymisestä ja vaiheista päivitetään blogia. Työn päätyttyä prosessi ja lopputulos esitellään eri dokumenteilla.

Opettajat: Mika Piipponen

Projektityöni asiakkaana on orimattilalainen yritys. Yritys on hankkinut sijoitusasunnon, joka laitetaan myöhemmin vuokralle. Asunto sijaitsee Orimattilassa Myllylän alueella lähellä keskustaa, neljän talon rivitaloyhtiössä. Asunnon pinta-ala on 36 m2 ja siinä on 1h + k + s.

Asuntoon on pyydetty pintaremontti ja uusi keittiö. Pinnat maalataan kauttaaltaan valkoiseksi.

Asunnon pohjapiirustus
Tuulikaapissa seinät ja patteri maalataan valkoiseksi. Kenkähyllyt poistetaan ja naulakko maalataan valkoiseksi.


Keittiö puretaan kokonaan. Keittiön kaapistot valmistetaan ja asennetaan itse. Koneet ja allas uusitaan. Välitilan laatoitusta jatketaan ja se maalataan valkoiseksi. Katto ja seinät maalataan valkoiseksi. Listoitukset uusitaan ja parketin päälle asennetaan vaalea laminaatti.


Eteisen seinistä poistetaan tapetti. Seinät, katto ja kaapiston ovet maalataan valkoiseksi. Kaapiston vetimet uusitaan. Syvennyksen yläkaappi ja alasokkeli puretaan. Listoitukset uusitaan ja parketin päälle asennetaan vaalea laminaatti.

Kylpyhuoneessa boordi sekä sen yläpuolella oleva mintun vihreäksi maalattu osa maalataan valkoiseksi. Peilikaappi ja mahdollisesti allaskaluste vaihdetaan. Silikonit poistetaan ja vaihdetaan uusiin. Katto maalataan valkoiseksi ja listoitus uusitaan.

Saunan seinät ja lauteet käsitellään vahalla harmaaksi. Takaseinälle tehdään selkätuki.
Huoneessa seinien tapetit poistetaan. Seinät ja katto maalataan valkoiseksi. Listoitukset uusitaan ja parketin päälle asennetaan vaalea laminaatti.

Tästä se alkaa. Tervetuloa seuraamaan projektiani. Pyrin päivittämään projektin etenemistä viikottain. Aloitin projektin jo joulukuulla, joten ensimmäiset päivitykset tulevat takautuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti