lauantai 15. huhtikuuta 2017

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: TYÖSSÄ OPPIMINEN, VIIKKO 3

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Työssä oppiminen

Opetussuunnitelma: Palvelun toteuttamisen kokonaisuuteen kuuluvien puutöiden, maalaustyön perusteiden ja sisärakennustöiden harjoittelu työmaaolosuhteissa. Palvelun toteuttamisen ammattiosaamisen näyttö, osa 2 annetaan työmaalla. Työssä oppimisen kokonaisuus on 15 op.

Paikka: RAKENNUSLIIKE OLAVI JÄRVINEN OY, Liinuminkatu 3, Hollola

Tämä viikko olikin lyhyt nelipäiväinen viikko. Pääsin silti tekemään monta asiaa. Aloitin viikon maalaamalla asuntojen A5 - 2 tuulikaappissa olevien ruohomatoille tehtyjen madallusten reunojen maalauksella. Reunat oli täytetty saneerauslaastilla aikaisemmin. Hioin reunoja hieman ja imuroin pölyt ja roskat pois. Maalia oli sekä tumman että vaalean harmaaseen laattaan sopivaksi.

Tuulikaapin ruohomaton syvennyksen reunat ennen maalausta

ja maalauksen jälkeen
Tuo keskellä oleva osa käännetään myöhemmin ympäri ja syvennykseen leikataan sopivan kokoinen ruohomatto.

Maalauksen jälkeen pyöräytin puolikkaan sangollisen saneerauslaastia ja kävin täyttämässä asuntojen B10, 7 ja 6 tuulikaappien ruohomattojen reunat. Tässä talossa ei vielä ollut oikeita ulko-ovia paikoillaan, joten tein laastille etureunat laudasta. Laudan etureuna tuli kipsilevyjen tasalle.

Täytön aloittaminen ja työvälineet
Reunus ennen täyttöä

ja täytön jälkeen
Tulen maalaamaan nämä reunat vielä myöhemmin, kunhan laasti pääsee kuivamaan tarpeeksi.

Iltapäivällä kävin putsaamassa A3 asunnon eteisen lattian saumausta varten. Alonso siirtyi seuraavalle työmaalle, joten loput saumaukset jäi minulle. Tämä A3 asunnon eteinen tuleekin olemaan haasteellinen, sillä eteinen on jo listoitettu!

Kunhan olin tiistaina ensin käynyt saumaamassa B10 asunnon keittiön välitilan loppuun, siirryin saumaamaan lattiaa. Saumaus meni hyvin, mutta ilman Alonson ammattilaisen pesuvälineitä olin hieman pulassa. Pienellä sienellä ja ämpärillä tumman sauma-aineen peseminen tuotti hankaluutta. Lattian sai putsattua, mutta se kesti kauemmin. En ottanut ajan kulusta paineita, sillä olen töissä kahvipalkalla. Sauma-aine lähti listoista pois helposti, joten listoista ei aiheutunut ongelmia.

A3 eteisen lattia saumattuna
Eteisen saumauksen jälkeen kävin saumaamassa A1 asunnon tuulikaapissa olevat laattareunat. Tuossa asunnossa oli ainoana laitettu ruohomaton syvennyksen reunoilla laatoitus.

Saumattu laattareunus

ja lähikuva
Koska muurarit olivat saaneet illalla urakkansa loppuun asuntojen B8 - 9 kohdalla, pääsin saumauksen jälkeen tekemään asuntoihin tuulikaappiin reunojen täytöt. Lopun päivistä vietin vedellen akryylisaumoja tarvittaviin paikkoihin.

Akryylisauma B6 asunnossa

ja sama asunto, toisella puolella keittiötä oleva akryylisauma
Keskiviikko meni kokonaisuudessaan silikonisaumoja vedellen. Kävin läpi keittiön välitilat asunnoissa B10, 9, 8 ja 6 sekä A4 ja 1 asunnoissa. Lisäksi vedin silikonisaumat kahteen kylpyhuoneen tasoon sekä yhdentoista yksittäisen pesualtaan päälle. Ammattilainen ei olisi käyttänyt teippiä. Minä käytin, sillä halusin tehdä hyvää jälkeä. Osa tasoista oli tosi tummia ja huonosti vedetty valkoinen silikonisauma olisi näyttänyt järkyttävälle.

B6 asunnon nurkan silikonisaumat

B8 asunnon silikonisauma

B10 asunnon nurkan silikonisaumat
B9 asunnon nurkan silikonisaumat
A1 asunnon nurkan silikonisaumat
Pesualtaan päälle vedetty silikonisauma
B6 kylpyhuoneen tason silikonisaumat
Torstaina maalasin asuntojen B6 - 10 tuulikaappien täytöt ja hoidin pois viimeisen eteisen lattian saumauksen asunnossa A4.

A4 asunnon eteisen lattia saumattuna
Ensi viikon työtehtävät ovat vielä aivan auki. Kaikki laatoitukset, silikoni- ja akryylisaumat, reunojen täytöt ja maalaukset sekä saumaukset on nyt valmiina, joten odotan innolla uusia työtehtäviä.

Sain ottaa työmaalta laastipussin lopun. Valoin laastista munan kuorien sisällä pääsiäismunia. Tulipa ihanan rouheita. Munat saa kuivaa vielä pari vuorokautta. Sitten niitä on vielä tarkoitus hioa sileämmäksi.

Laastimunat
HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN JATKOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti