perjantai 21. huhtikuuta 2017

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: TYÖSSÄ OPPIMINEN, VIIKKO 4

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Työssä oppiminen

Opetussuunnitelma: Palvelun toteuttamisen kokonaisuuteen kuuluvien puutöiden, maalaustyön perusteiden ja sisärakennustöiden harjoittelu työmaaolosuhteissa. Palvelun toteuttamisen ammattiosaamisen näyttö, osa 2 annetaan työmaalla. Työssä oppimisen kokonaisuus on 15 op.

Paikka: RAKENNUSLIIKE OLAVI JÄRVINEN OY, Liinuminkatu 3, Hollola

Tämä Pääsiäisen jälkeinen vajaa työviikko on sujunut aivan pihalla, kirjaimellisesti. Olen tehnyt ulkomaalauksia koko viikon. Olin toisen työntekijän, Mervin apuna. Maalasimme A-talon terassin puuosat toiseen kertaan punaiseksi. Lisäksi maalasimme kahdestaan autokatoksen toiseen kertaan. Autokatos on nyt valmis. Mervi jatkoi autokatoksen jälkeen A-talon valkoisten räystäiden ja punaisten puuosien maalauksia. Minä olen maalannut puurimoja, neliörimoja (48x48mm) sekä vinorimoja (45x45/35mm). "Kakkoskakkoset" on tulossa terassin valokatteiden alle ja vinorimoja käytetään ainakin koristeiksi talon päätyihin.

Tällä viikolla tuli myös todistettua se tosiasia, että laadukkaatkaan turvakengät eivät kestä ikuisuuksia. Minulla on 10 vuotta vanhat pariin kertaan käytetyt talvimallin Jalakset. Vaihdoin talvimallin turvakenkiin, sillä pihalla oli todella kylmä. Ensimmäisen tunnin jälkeen huomasin kantapäiden murenevan. Onneksi mukana oli villasukat ja kesämallin turvakengät.

Autokatos edestä päin, melkein valmiina

Autokatos sivulta ja takaa, valmiina

A-talon terassin puuosat valmiiksi maalattuna
Murenevat kantapäät
Neliörimojen maalaus

Kahteen kertaan maalatut neliörimat
Vinorimojen maalaus

Vinorimoja kahteen kertaan maalattuna
Ensi viikolla riittää rimojen maalaamista, mutta pääsen ehkä myös listoittamaan. Mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti