tiistai 21. helmikuuta 2017

TILAUSTYÖN VALMISTAMINEN: PROJEKTITYÖ, VIIKKO 6

TILAUSTYÖN VALMISTAMINEN: Projektityö

Ohjaussuunnitelma 15osp: Opiskelija tekee asiakastyön, jonka laajuutta ja vaikeusastetta tarkastellaan etukäteen. Tavoitteet: aiemmin opittujen taitojen harjaannuttaminen, asiakaslähtöisyyden kehittäminen sekä mahdollisesti uuden taidon hankkiminen (esim. suunnittelusovelluksen käyttö). Opiskelija toteuttaa työn projektiluonteisesti ja tarkoituksenmukaista itsenäisyyttä noudattaen. Lisäksi työn edistymisestä ja vaiheista päivitetään blogia. Työn päätyttyä prosessi ja lopputulos esitellään eri dokumenteilla.

Opettajat: Mika Piipponen 

Kävin alkuviikosta tilaamassa Lahden Kodin Terrasta työtasot keittiöön. Kävin noutamassa ne tiistaina. Minua hieman jännitti, olinko varmasti osannut tilata tasot oikein. Kokeilin tasoja paikoilleen heti asunnolle päästyäni. Ne sopivat paikoilleen hienosti.

Keittiön työtasojen paikalleen testaus

Reunanauhojen kiinnittäminen sujui aika helposti ohutta puuvillakangasta ja silitysrautaa käyttämällä. Ylimääräisen reunanauhan poistin mattopuukolla ja hioin sileäksi hiomapaperilla.

Tason reuna ennen reunanauhaa

Tason reuna nauhoitettuna
Tein allaskaapin roskavaunun valmiiksi. Täytyy sanoa, että tämmöinen roskavaunu on todella kätevä.

Roskavaunu
Keskiviikkona lähdin asiakkaan puolesta Ikeaan ostoksille. Otin kaveriksi reissuun isännän mutsin (huomio: anoppi ei tykkää sanasta anoppi). Kylpyhuoneen allaskaluste ja keittiön allas näytti luonnossa yhtä hyvältä, kuin olin asiakkaalle kuvaillutkin. Em. lisäksi ostoslistalla oli roskakoreja roskavaunuun, suihkuverho, pyyhenuppeja kylpyhuoneeseen ja verhotanko keittiöön. Asiakkaan ostosten lisäksi mukaan tarttui jotakin itselle sekä avopuolison veljen lasten jumppatilaan tilaamat jumppapatjat. Ostospäivä toi kivaa vaihtelua remonttipäiviin.

Ikean ostokset

Kylpyhuoneen allaskaapin kasaus
Torstaina asensin keittiön altaan työtasoon ja kylpyhuoneen allaskalusteen. Kiinnitin loput keittiön työtasot ja viimeisen keittiön alakaapin. Asensin viimeisen sokkelin paikoilleen, fiksasin vanhat jäljet keittiön ikkunan karmista petsilakalla ja siivosin keittiön.

Karmin jäljet
Karmi fiksattuna
Sahasin tasolistat oikeaan mittaan ja tasolistat laminaatin saumakohtiin. Tasolistaksi valikoitiin hopeinen lista.

Tasolista
Loppuviikosta keräilin tavaroita kasaan. Palautin lainaamani työkalut isännän "vaijalle" ja siivosin pahimmat roskat lattialta. Minun osaltani projekti on tällä viikolla siinä pisteessä, että se on lupaamani loppusiivousta ja kunnon kuvia lukuun ottamatta valmis. Tässä kuvia valmistuneesta asunnosta.

Näkymä syvennyksen kohdalta huoneeseen
Syvennys
Huoneen oikea nurkka
Huoneen ikkunaseinä
Näkymä huoneesta eteiseen
Näkymä huoneen ikkunaseinältä huoneen oikeaan nurkkaan
Kylpyhuone
Syvennys
Näkymä eteisestä keittiöön päin
Keittiön takaseinä
Keittiön takaseinä
Keittiön yläkaapit
Näkymä keittiöstä eteiseen
Näkymä pikkueteisestä huoneen perälle
Minä olen työhöni tyytyväinen. Ja mikä parasta, myös asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen. Pääsin testaamaan koulussa opittua käytännössä. Yllättäviä ja vieraita asioita tuli eteen, mutta sain hyviä ohjeita mm. opettajilta ja isännän "vaijalta". Kiitoksia!

Projektin lopulliset ennen ja jälkeen kuvat esittelen teille seuraavassa blogikirjoituksessani. Käytän samoja kuvia osin myös projektityön esityksessäni. Tähän tilaustyön valmistamisen projektityöhön kuuluu pakollisena osana myös projektityön esittely. Esittelyn tulee kestää noin 10 minuuttia sisältäen puhetta sekä Power Point esityksen. Esittelyn ajankohta on sovittu maaliskuun lopulle. Projektityön fyysisen lopputukoksen lisäksi myös esitys arvostellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti