lauantai 4. helmikuuta 2017

TILAUSTYÖN VALMISTAMINEN: PROJEKTITYÖ VIIKKO 4

TILAUSTYÖN VALMISTAMINEN: Projektityö

Ohjaussuunnitelma 15osp: Opiskelija tekee asiakastyön, jonka laajuutta ja vaikeusastetta tarkastellaan etukäteen. Tavoitteet: aiemmin opittujen taitojen harjaannuttaminen, asiakaslähtöisyyden kehittäminen sekä mahdollisesti uuden taidon hankkiminen (esim. suunnittelusovelluksen käyttö). Opiskelija toteuttaa työn projektiluonteisesti ja tarkoituksenmukaista itsenäisyyttä noudattaen. Lisäksi työn edistymisestä ja vaiheista päivitetään blogia. Työn päätyttyä prosessi ja lopputulos esitellään eri dokumenteilla.

Opettajat: Mika Piipponen

Tällä viikolla olen häärinyt keittiössä, kylppärissä, eteisessä ja pikkueteisessä. Eli koko asunnossa siis. Asunnossa alkaa olla enemmän valmiita paikkoja kuin keskeneräisiä. Tällä viikolla on tullut monta asiaa valmiiksi asti.

Keittiössä olen maalannut laatoituksen kaakelimaalilla toiseen kertaan, maalannut katon, seinät ja patterin. Katto on maalattu valkoisella Teknoksen paneelikattomaalilla ja patteri valkoisella Helmi 30 kalustemaalilla. Efektiseinä on lakattu ja ensimmäiset keittiön kaapit on kasattu ja paikoillaan.

Kuivanut tehosteseinä ja maalattu laatoitus
Seinien ja uunin taustan maalaus valmiina
Katto ennen maalausta
Katto maalauksen jälkeen
Efektiseinän maalaus Supi Arctic lakalla
Vasemmalla lakkaamaton seinä, oikealla lakattu seinä
Supi Arctic sisältää pieniä hileitä, jotka näkyvät kivasti valoa vasten
Keittiön kattolistat ja oikealla uusi kotelointi
Ensimmäiset keittiön kaapit

Eteisessä listoitin ja loputkin seinät on maalattu. Keittiön ja eteisen välisen koteloinnin lista ei osunut aivan niin hyvin kuin olin suunnitellut. Mutta siitä tuli joka tapauksessa tosi hyvä. Koteloinnista ei tullut napattua paljon kuvia, mutta se näkyy tuossa alapuolella oikealla.

Syvennys valmiina
Maalattu ja listoitettu eteinen
Listoitin myös kylpyhuoneessa. Käytin listana muovista 42 x 12mm peitelistaa. Saunan ovea listoitettaessa alimmainen lista on kavennettu, jotta päällimmäinen lista istuisi kivasti laatoituksen päälle. Alun perin listoitus ei yltänyt kuin seinälaatoitukseen saakka, mutta minusta listoitus näyttää paremmalta alas asti laitettuna.

Saunan oven yläosa listoitettuna
Saunan oven alaosa listoitettuna
Muistatteko sen kamalan murheen ryynin, kylpyhuoneen oven alaosan? Alaosassa oli monta silikonipaikkausta ja se näytti karmealta. Poistin kaikki ylimääräiset silikonit, laitoin uudet siistit silikonit ja laitoin päälle muovilistat. Kynnyksen etuosaan laitoin pienen listan pätkän samaa muovilistaa, kuin muut listat on. Minusta tästä tuli todella mallikas, ottaen huomioon lähtökohdan.

Oven alaosa ennen
Alaosa nyt
Aloitin tällä viikolla myös pikkueteisen "entraamisen". Poistin nurkista varjolistat, kittasin nurkat ja pahimmat kolhut. Maalasin seinät valkoiseksi Remonttiässällä. Pikkueteisen patteri on maalattu kahteen kertaan valkoisella Helmi 30 kalustemaalilla. Pikkueteisestä tuli tosi valoisa ja modernimman oloinen.

Pikkueteisen vanha naulakko on myös maalattu valkoiseksi Helmi 30 kalustemaalilla. Tutkin edellisellä viikolla tuota pikkueteisessä olevaa naulakkoa ja huomasin, että sen sai purettua osiin. Ehdotin asiakkaalle, että maalaisin naulakon. Näin asiakas säästyi uuden naulakon ostamiselta.

Pikkueteisen nurkka kittauksen jälkeen
Pikkueteisen nurkka ennen maalausta

Pikkueteisen nurkka maalauksen jälkeen
Patteriseinä ennen maalausta

Patteriseinä maalauksen jälkeen

Olen maalannut tällä viikolla myös asiakkaan vanhan ruskean peilin valkoiseksi, jotta se sopisi kylpyhuoneeseen paremmin. Lisäksi maalasin spray maalilla kellastuneita kattovalaisimen kattorasioita valkoiseksi.

Kylpyhuoneen uusi peili
Kattovalaisimen kattorasian maalaus
Tällä viikolla sain muuten aikaiseksi keittää aamulla termospulloon kahvia. Kylläpä kahvi maistui hyvältä remontin lomassa! Huomatkaa muuten kuvassa olevat laminaatit. Ensi viikolla pääsen tekemään jo keittiöön lattiaa.

Remppaeväät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti