maanantai 15. toukokuuta 2017

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: TYÖSSÄ OPPIMINEN, VIIKKO 7

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Työssä oppiminen

Opetussuunnitelma: Palvelun toteuttamisen kokonaisuuteen kuuluvien puutöiden, maalaustyön perusteiden ja sisärakennustöiden harjoittelu työmaaolosuhteissa. Palvelun toteuttamisen ammattiosaamisen näyttö, osa 2 annetaan työmaalla. Työssä oppimisen kokonaisuus on 15 op.

Paikka: RAKENNUSLIIKE OLAVI JÄRVINEN OY, Liinuminkatu 3, Hollola

Työmaalla aletaan olemaan jo hyvässä vaiheessa. Ensimmäistä asuntoa loppusiivotaan ja muita asuntoja viimeistellään sisältä. Miehet ahkeroi viimeisten ulkopanelointien kanssa ja jatkavat siitä terassin valokatteen rakenteiden rakentamisella.


Maanantaina ensi töikseni kiinnitin A-talon asunnon 5 kaksi viimeistä verhotankoa.

Asunnon 5 verhotangot
Verhotankojen kiinnittämisen jälkeen aloitin asuntojen viimeistelytyöt asunnosta 1 alkaen. Töihin kuului: kodinkoneiden pakettien purkaminen ja asettaminen lähelle asennuspaikkaa, jääkaappien ja pakasteiden kätisyyksien vaihto, jääkaappien ja pakasteiden laittaminen paikoilleen (jos sähkötyöt oli valmiina), vuotosuojien kiinnittäminen jääkaappien ja pakasteiden alle, listoittaa puuttuvat listat, vetää puuttuvat välitilojen ja kylpyhuoneiden tasojen silikonit, lisätä puuttuvat karmitulpat, vetää vessan pönttöjen ympärille silikonit, kiinnittää puuttuvat wc-paperi- ja käsipyyhetelineet sekä laatoittaa vessojen listojen viereistä puuttuvat laatat. Lisäksi poistin asunnoista kaikki roskat sekä ylimääräiset listan pätkät ja levyn palaset. Viimeistelytyöt ovat olleet monipuolisia ja aika on kulunut siksi kuin siivillä.

Eräs asunto ennen minun viimeistelytöitä
Vessan pöntön ympärille vedetty silikonisauma
Valumasuojat paikoillaan
Kodinkoneet paikoillaan, pakastimen kätisyys vaihdettu
Puuttuvat listat lisätty molemmin puolin
Karmitulpat laitettu
Jääkaappipakastin paikoillaan, kätisyys vaihdettu
Puuttuva laattasaumaus kynnyksen edessä
ja saman sauman täyttö silikonilla
Ensimmäinen laatta lisätty jälkikäteen
Puuttuva laatta sekä iso väli laatan ja kynnyksen listan välissä
Laatta lisättynä ja väli täytettynä silikonilla
Puuttuva lista kynnyksen edessä lisätty

Minun jälkeen asunnoista puuttuu vain putki- ja sähkötöitä ennen Maaritin suorittamaa loppusiivousta. Ensi viikolla minulle jää tehtäväksi viimeistelytyöt asunnossa 10 ja yhden asunnon ulko-oven karmin maalipinnan korjaus. Hyvällä mallilla siis ollaan!

Perjantaina iltapäivällä kävin vielä korjaamassa 2 asunnon vessan lattian saumausta. Valkoiseen sumaukseen oli päässyt putkimieheltä jotakin keltaista ainetta. Aine ei lähtenyt pesemällä pois. Poistin hiomalla sauma-ainetta sen verran, että keltainen väri poistui. Tämän jälkeen saumasin alueen uudelleen.

Korjattu saumaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti