maanantai 22. toukokuuta 2017

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: TYÖSSÄ OPPIMINEN, VIIKKO 8

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Työssä oppiminen

Opetussuunnitelma: Palvelun toteuttamisen kokonaisuuteen kuuluvien puutöiden, maalaustyön perusteiden ja sisärakennustöiden harjoittelu työmaaolosuhteissa. Palvelun toteuttamisen ammattiosaamisen näyttö, osa 2 annetaan työmaalla. Työssä oppimisen kokonaisuus on 15 op.

Paikka: RAKENNUSLIIKE OLAVI JÄRVINEN OY, Liinuminkatu 3, Hollola

Tällä viikolla jatkoin viimeistelytyöt loppuun saakka. Seuraavaksi sain nipun vikalistoja. Asuntojen uudet omistajat olivat käyneet perjantaina asuntonsa läpi ja merkanneet puutteet ja havaitsemansa virheet paperille. Omaksi ilokseni huomasin, että mikään minun tekemäni työ ei ollut päässyt listalle. Minä korjasin mm. seuraavat puutteet ja virheet: maalausvirhe, silikonisauma suihkuseinän reunaan, kattolistan vaihto, lattialistan vaihto, roikkuvan kattolistan naulaus, karmin naarmun korjaus, terassilaudan vaihto, silikonisauman korjaus, tuuletusikkunoiden säätö (ei aukea kunnolla), reiän paikkaus seinässä, saunan paneelin huonon kohdan hionta, laatan korjaus silikonilla, kattopaneelin paikkaus maalilla, ikkunan karmin paikkaus, tiilien puhdistus, puuttuvien keittiön kaappien vetimien asennus, karmin maalipinnan korjaus, seinän maalipinnan korjaus sekä läpivientien reunojen suojaus silikonilla. Muiden töiden lisäksi laitoin jokaiseen jääkaappiin ja pakastimeen paikoilleen syvyystikut. Olin jättänyt tikut aikaisemmin epähuomiossa pois. Tikkujen avulla pakastin tai jääkaappi ei mene liian syvälle kaappiin, vaan jää suositellun 5cm ulos seinästä.

Täytyy sanoa, että minua hirvitti korjata noita vikoja. Ammattilaisten jäljiltä tulleet puutteet korjattiin harjoittelijan toimesta. Toisaalta, tunsin jonkin asteista ylpeyttä. Jos minulla ei oikeasti olisi ollut taitoa puutteiden korjaukseen, ei minua siihen olisi laitettu. Eli olen varmasti osoittanut pätevyyteni työmaalla. Se tuntuu kivalta. Olen kyllä tehnyt kaiken työn työmaalla sillä periaatteella, että olisin asiakkaana itse työn laatuun tyytyväinen.

Joistain töistä otin ennen ja jälkeen kuvat ja osasta vain ennen kuvat. Iso osa jäi vielä kuvaamatta kokonaan. Tässä kuitenkin se otettu osa kuvista:

Kosteutta saanut karmi. Hionta ja maalaus.


Puuttuvat vetimet paikoillaan
Kattolistassa naarmuja

Vaihdettu kattolista

Likaiset tiilet ennen
ja puhdistuksen jälkeen
Likaiset tiilet ennen puhdistusta. Etualalla puhdistusvälineet: tiilen palat ja hiekkapaperi.

Puhdistetut tiilet

Jääkaapin taakse asennettu syvyystikku

Roikkuva kattolista. Lisättiin pari naulausta lisää.

Seinässä primerin roiskeita. Maalaus päälle.

Reikä näkyvissä. Kittaus, hionta ja maalaus.

Laatassa vaurio. Korjattiin saman sävyisellä silikonilla.

Primerin roiskeita seinässä. Maalaus päälle.

Laho oksan kohta.

Laudan katkaisu juoksun kohdalta ja laudan poisto.

Uusi laita paikoillaan.

Rako laatoituksen ja listan välissä. Täyttö silikonilla.
Tällä viikolla viimeistelytyöt sisällä jatkuvat minun osaltani, ainakin maanantaina. Asunnot luovutetaan keskiviikkona, joten loppuajaksi on tulossa varmasti jotakin uutta työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti