perjantai 26. toukokuuta 2017

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: TYÖSSÄ OPPIMINEN, VIIKKO 9

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Työssä oppiminen

Opetussuunnitelma: Palvelun toteuttamisen kokonaisuuteen kuuluvien puutöiden, maalaustyön perusteiden ja sisärakennustöiden harjoittelu työmaaolosuhteissa. Palvelun toteuttamisen ammattiosaamisen näyttö, osa 2 annetaan työmaalla. Työssä oppimisen kokonaisuus on 15 op.

Paikka: RAKENNUSLIIKE OLAVI JÄRVINEN OY, Liinuminkatu 3, Hollola

Tämä toiseksi viimeinen työssä oppimis viikko osoittautui lyhyeksi osittain Helatorstain pyhän ja minulle kuuluvien töiden puutteen vuoksi. Sisätilat on valmiit ja uusille asukkaille on luovutettu avaimet. Miehet tekevät asuntojen ulkopuolella smyygejä ja terassien väliseiniä. Minä tulen perässä maalisudin kanssa liian nopeasti ja siksi minulla on perjantaina vapaata.

Terassin väliseinien ja smyygien maalausta on ollut jokaiselle päivälle. Maalauksen lisäksi olen tällä viikolla tehnyt pieniä askareita, viimeistelytöitä, postilaatikkotelineen sekä viimeiset asiakkaiden toivomat muutokset asunnoissa.

Terassin väliseinä maalia vailla

Maanantaina kävin asunnot läpi. Tarkistin, että kaikissa kiukaissa oli kiuaskivet paikoillaan. Lisäksi kiinnitin B10 asunnon pilarikiukaan seinään. Lisäksi tein B6 asunnossa toivotun reiän kylpyhuoneen allaskaappiin pesukoneen sähkö- ja vesijohtoja varten.

B10 pilarikiuas ennen kiviä ja kiinnitystä

Pilarikiuas valmiina

B6 asunnon kylpyhuoneen allaskaappi ilman uutta reikää
ja haluttu reikä valmiina

Tiistaina kävin vaihtamassa asunnossa A5 bideesuihkun paikkaa. Vanhat reiät piti paikata valkoisella silikonilla. Samalla kerralla laitoin asiakkaan toiveesta suihkuhanan vesiliitäntöjen ympärille kirkkaan silikonin.

A5 asunto ennen bideesuihkun siirtoa
ja siirron jälkeen
Kirkas silikoni vesiliitäntöjen ympärillä
Keskiviikkona vein asuntoihin asunnon käyttöohjeita sisältävät mapit, lämmityspistokkeiden avaimet ja rakensin Chrisin kanssa postilaatikkotelineen viereisen talon mallin mukaisesti. Teline on kivan näköinen vaikka se oli yksinkertainen rakenteeltaan.

Paikka ennen postilaatikkotelinettä

Valmis postilaatikkoteline ja postilaatikot paikoillaan

Ensi viikolle minulle on tiedossa maalattavaa. Toivottavasti miehet ovat saaneet loppuviikosta paljon aikaiseksi, sillä minulla on viimeiselle kolmelle päivälle kovasti tarmoa jäljellä!

Työssä oppiminen päättyy siis ensi viikolla keskiviikkona. Ensi viikolla päättyy myös koko kahden vuoden koulukin. Meillä on perjantaina valmistujaiset. Minusta tulee silloin sisustusrakentaja artesaani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti