tiistai 26. tammikuuta 2016

VÄRIOPPI: PIIRRETTY POPART KUVA

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: Värioppi

Opetussuunnitelma: Perehdytään pintakäsittelyaineisiin sekä tekniikkoihin maalaamalla seiniä sekä tuotteita erilaisilla työvälineillä. Opitaan ymmärtämään miten värit ja valo muuttaa tilaa ja harjoitellaan erilaisin maalituottein, välinein sekä tekniikoin käsittelemään erilaisia tiloja ja tuotteita.

Opettaja: Mika Piipponen

Tehtävä: Piirretty Pop Art kuva

Mikan väriopin tunnilla tutustuimme mm. väriympyrään, opimme mitä ovat lähivärit ja vastavärit, mitä on värin kylläisyys, valööri tai mitä tarkoitetaan väriharmonialla ja teimme näistä harjoituksia. Sekoittelimme maaleja ja harjoittelimme tekemään uusia sävyjä murtamalla tai taittamalla.

Perusvärit. Tästä aloitettiin.

Värien sekoittamista, murtamista ja taittamista

Yhtenä tehtävänä meillä oli piirtää Pop Art kuva ja maalata se. Maalaamisessa oli käytettävä jotakin opittua väriharmoniaa tai niiden yhdistelmää. 

Koska minä en ole koskaan osannut piirtää, valitsin turvalliseksi vaihtoehdoksi vapaalla kädellä piirretyn tekstin. Värit koostuvat violetin sävyistä (yksiväriharmonia) sekä violetin vastavärejä sekalaisesti valittuna.

Violetin yksiväriharmoniaa

Valmis Pop Art kuva

Luonteeni huomioon ottaen selvisin tästä tehtävästä yllättävän rauhallisesti enkä stressannut liikaa lopputulosta. Osasin ottaa huomioon alhaisen lähtötasoni ja hyväksyin yllättävän hyvin surkean lopputuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti