torstai 7. huhtikuuta 2016

ERIKOISTEKNIIKAT: KIVEN MUKAILU, PORT D'OR

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: ERIKOISTEKNIIKAT

Opettaja: Carita Kaalikoski

Opetussuunnitelma: Perehdytään pintakäsittelyaineisiin sekä tekniikkoihin maalaamalla seiniä sekä tuotteita erilaisilla työvälineillä. Opitaan ymmärtämään miten värit ja valo muuttaa tilaa ja harjoitellaan erilaisin maalituottein, välinein sekä tekniikoin käsittelemään erilaisia tiloja ja tuotteita.

TEHTÄVÄ: KIVEN MUKAILU (MARMOROINTI), PORT D'OR


Mustalta pohjalta hehkuva kullankeltainen juovitus on tehnyt tästä marmorista arvokkaan näköisen sisustusmateriaalin. Yleensä kullan sävyinen marmori tehtiin koululla punertavana.

TYÖVÄLINEET: tasoitin, häivytin, kumilasta, kapea kärkisivellin ja luonnonsieni
AINEET: kalja, pigmentit, maaliöljy

Valkoisen pohjavärin yli maalattiin kaljalla ja punertavalla pigmentillä tausta. Taustasta poistettiin väriä luonnonsienellä ja pintaa "tuputettiin" luonnonsienellä sekä lopuksi häivytettiin häivyttimellä. Pohjan kuivuttua työ siveltiin kauttaaltaan mustalla öljylasuurilla ja suonistus tehtiin kumilastalla puhdistaen pohjalasuuria näkyviin. Kumilastaa taivutettiin ensin kädessä hieman pyöreäksi ja vedettiin sitten puolelta toiselle käännetyin alas suunnatuin liikkein. Kuvion tekemistä jatkettiin niin, että kumilastan terävällä reunalla yhdistettiin osioita toisiinsa pystysuorassa tärisevin käden liikkein. Isolla pohjamaalilla oleville osioille maalattiin kärkisiveltimellä ja mustalla maaliöljyllä mustia osioita lisää, jotta saatiin kuvio näyttämään todellisemmalta. Ohuita raitoja, suonia, vedettiin kumilastalla vielä raidoista poispäin ja raidasta raitaan. Valmista työtä ei lakattu.

Port d'or punertava pohja

Keskimmäinen raita valmiina

Valmis Port D'or

Valmis Port D'or lähikuvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti