maanantai 25. huhtikuuta 2016

ERIKOISTEKNIIKAT: VANHAN HOPEAN MUKAILUMAALAUS

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: ERIKOISTEKNIIKAT

Opettaja: Carita Kaalikoski

Opetussuunnitelma: Perehdytään pintakäsittelyaineisiin sekä tekniikkoihin maalaamalla seiniä sekä tuotteita erilaisilla työvälineillä. Opitaan ymmärtämään miten värit ja valo muuttaa tilaa ja harjoitellaan erilaisin maalituottein, välinein sekä tekniikoin käsittelemään erilaisia tiloja ja tuotteita.

TEHTÄVÄ: VANHAN HOPEAN MUKAILU

Carita pyysi tuomaan tunnille jotakin pientä maalattavaa. Minulta löytyi vajasta vanha iso kukkaruukun aluslautanen. Se ei ole mahtunut roskakoriin, joten se on jäänyt nurkkiin pyörimään. Ajattelin, että vähän maalaamalla siitä voisi saada kivamman. Ensin ajattelin maalata sen ruosteiseksi, mutta päätin viime hetkellä kokeilla hopean mukailua.

Pohjana vanhalla hopealla on musta tai tumman sininen. Tämä tumman sininen muovilautanen sopi siis vahingossa hyvin juuri hopean mukailuun. Lautanen oli jo pesty ja kuivattu ennen kouluun tuomista, joten pääsin suoraan maalaamaan sitä. Lisäsin Caritan ohjeen mukaan lautasen pintaan ns. fingeriä. Tätä tuotetta ei tarvitse käyttää paljoa, vaan pieni määrä sormen päähän riittää. Fingeriä levitettiin siis sormen päällä lautaseen hieromalla. Lopuksi lautanen lakattiin öljymaalilla.

Aluslautanen öljymaalauksen jälkeen


Täytyy sanoa, että omasta mielestäni pohja olisi saanut olla mustempi ja hopeaa olisin voinut lisätä enemmän. Lisäksi pinnasta tuli liian kiiltävä. Ehkä lautanen päätyy takaisin vajaan, mutta mukailun periaate oli mielenkiintoinen.

Muovinen aluslautanen ennen maalausta
Hopea "fingeri"
Aluslautanen ennen lakkausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti