perjantai 15. huhtikuuta 2016

ERIKOISTEKNIIKAT: RUOSTEEN MUKAILUMAALAUS

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: ERIKOISTEKNIIKAT

Opettaja: Carita Kaalikoski

Opetussuunnitelma: Perehdytään pintakäsittelyaineisiin sekä tekniikkoihin maalaamalla seiniä sekä tuotteita erilaisilla työvälineillä. Opitaan ymmärtämään miten värit ja valo muuttaa tilaa ja harjoitellaan erilaisin maalituottein, välinein sekä tekniikoin käsittelemään erilaisia tiloja ja tuotteita.

TEHTÄVÄ: RUOSTEEN MUKAILU

Heristin korviani Caritan ensimmäisellä erikoismaalaustunnilla, koska sivusimme mukailumaalauksista jutellessa myös ruosteen mukailua. Olen monesti ostanut kallista ruostemaalia, jota olen käyttänyt esimerkiksi Matti-vaarin amerikan arkkuun tai purkkien tuunaukseen.

Kun pääsimme metallin mukailuun, useimmat luokaltani tekivät vanhaa pronssia. Minä tein ruostetta. Kävimme noutamassa listoja kehystämöstä ja maalailimme niitä. Minä valitsin listan, josta suunnittelin tekeväni keittiöön kaapiston alla olevan valaisimen alle naulakon. Reiät ovat olleet valmiina jo kaksi vuotta, mutta sopivaa naulakkoa ei ollut löytynyt.

Ruosteen mukailussa käytettiin perusvärisiä akryylimaaleja, joista sekoitettiin sopivia sävyjä. Ensin sekoitin tumman ruskeaa maalia. Maali siveltiin listaan. Maalin kuivuttua pintaan töpöteltiin luonnonsienellä vaaleampaa ruskeaa. Lopuksi sekoitin oranssia maalia, jota töpöteltiin myös luonnonsienellä pieniä määriä sinne tänne.

Tammilista ennen maalaamista


Tumman ruskea pohja ja vaaleampi ruskea maali töpötettynä

Sama lähempää

Oranssia maalia lisätty sinne tänne

Valmis lista

Valmis lista kohteessa

Täytyy sanoa, että lista näyttää luonnossa todella ruostuneen näköiseltä. Naulasin Fasetista ostamiani verhoilunauloja 10cm välein listaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut sinkitty huopakattonaula, mutta ne täytyisi ensin "ruostuttaa". Seuraavalla kerralla Kärkkäisellä ostoksilla käydessä täytyy ehdottomasti ostaa sinistä, keltaista ja punaista akryylimaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti