sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

SISUSTUSVERHOILU: VÄLIAIKATYÖ, SISUSTUSTYYNYT KOTIIN

KULTTUURILÄHTÖINEN VALMISTAMINEN: Sisustusverhoilu

Opetussuunnitelma: Opiskelija perehtyy erilaisiin tekstiilimateriaaleihin ja oppii käyttämään erilaisia verhoilijan käsityövälineitä ja pienkoneita mm. teollisia ompelukoneita. Ommellaan esim. patalappuja, tyynyjä ja verhoja sekä muita kodin tekstiilejä. Harjoitellaan pehmustamista ja päällystystä verhoilumateriaalein erilaisiin tuotteisiin. Lasketaan materiaalimenekkejä ja opitaan kaavoittamaan. Opiskellaan verhoasennusta kiinnikkeineen.
 
Opettaja: Mika Remes

Tehtävä: VÄLIAIKATYÖ, SISUSTUSTYYNYT KOTIIN

Verhojen ompelusta jäi jäljelle raitaista kangasta sopivasti kahteen sisustustyynyyn. Suunnitelmissa oli tehdä kaksi 40 x 60cm tyynyä, joissa olisi napitus. Sisätyynyjä löytyi omasta kaapista liiankin kanssa ja napit löytyi myös kotoa. Tyynyt sai ommella koululla sisustusverhoilun tunnilla. Muille opettaja antoi tehtäväksi verhoilla pieniä vaahtomuovin paloja.

Tyynyt on ommeltu niin, että toisessa päässä on 2cm käänne ja päälle jäävässä osassa valkoisen raidan levyinen käänne. Kangas menee päällekkäin kolmen raidan verran. Valkoiseen leveään käänteeseen tein ompelukoneella 4 napinläpeä. Asettelin kankaan ensin nurin päin ja sitten käänsin kankaan nurin ja ompelin sivusaumat.

Olen tosi tyytyväinen tyynyihin, mutta sisätyynyistä otan joskus myöhemmin hieman täytettä pois. Minusta tyynyt jäivät liian pulleiksi minun makuun.

Vanhoja tyynyjä tosiaan löytyy sängyn alta liiankin kanssa
Valmiit koristetyynyn päälliset
Napinläpi
Napit ja liitos valkoisen raidan kohdalla
Valmiit tyynyt
Valmiit tyynyt paikoillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti