tiistai 7. kesäkuuta 2016

SISUSTUSTYÖN TEKEMINEN: HEINOLAN TALOTYÖMAA

SISUSTUSTYÖN TEKEMINEN: Heinolan talotyömaa

Opetussuunnitelma 15osp: Opiskelija perehdytetään nauhoitus- ja tasoitustöihin, maalaustöihin, tapetointiin, laatoitukseen, laminointiin, panelointiin, listoitukseen. Opiskelija perehtyy töissä käytettäviin materiaaleihin ja työtekniikkoihin. Opiskelija tulee hallitsemaan työvälineet ja koneet sekä osaa huolehtia niiden kunnossapidosta ja huollosta. Opiskelija perehtyy ammattiterminologiaan ja käyttää työssään tila- ja rakennuspiirustuksia sekä muita suunnitelmia. Opiskelijan tulee ottaa työskentelyssään huomioon työturvallisuus, noudattaa aikatauluja ja hallitsee ajankäytön. Lisäksi opiskelijan tulee oppia yhteistyön tekeminen suunnittelijoiden ja eri alojen ammattilaisten kanssa. Osa-alueesta suoritetaan näyttö.
 
Opettaja: Jyrki Taimisto

Tehtävä: Heinolan talotyömaa viimeistelytyöt

Kuten vähän porukalla salaa uumoilimme, meidän ryhmästä koottiin jälleen viimeistelyporukkaa Heinolan talotyömaan viimeistelytöihin. Ensimmäisenä päivänä minä ja Sari K lähdimme opettajan kanssa asentamaan kalusteovet paikoilleen kahteen makuuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön (keittiöstä ei tullut otettua kuvaa). Asensimme myös kodinhoitohuoneen kaappiin Elfan likapyykkikorit.


Kodinhoitohuoneen kalusteovet
Makkari 1 ovet
Makkari 2 ovet

Toisena päivänä olin kolmen muun oppilaan kanssa työmaalla. Silloin listoitimme Kirsin kanssa sauman oven molemmin puolin sekä saunan ikkunan. Saunan puolella oveen sekä ikkunaan oli tehtävä "smyygejä". Oveen käytimme smyyginä laudelautaa, josta ajoimme pöytäsirkkelillä sopivan levyisiä soiroja. Ikkunaan teimme smyygit saunan peneelista.

Saunan listoitettu ovi
Saunan puoleinen karmi ennen listoja
Saunan puoleinen karmi listoituksen jälkeen

Saunan ikkunan ennen listoitusta
Saunan ikkunan kehys
Saunan ikkuna valmiina
Muutimme Kirsin kanssa vielä ennen lähtöä saunan kaidetta. Kaide oli liian pitkä ja sen päät oli sahaamattomat. Sahaamattomat reunat oli karheat, eikä niitä missään nimessä voinut jättää niin. Sahasimme kaiteen päät pystysuoraan ja ruuvasimme sen takaisin seinään.

Saunan kaide
Työmaalle lähti asennusporukkaa vielä kahtena päivänä näiden päivien jälkeen. Työmaa tuli meidän osalta valmiiksi. Enää puuttuu sähkömiesten ja putkimiesten panos, niin talo on näyttökunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti