torstai 24. maaliskuuta 2016

ERIKOISTEKNIIKAT: KIVEN MUKAILU, SIENA MARMORI

PALVELUN TOTEUTTAMINEN: ERIKOISTEKNIIKAT

Opettaja: Carita Kaalikoski

Opetussuunnitelma: Perehdytään pintakäsittelyaineisiin sekä tekniikkoihin maalaamalla seiniä sekä tuotteita erilaisilla työvälineillä. Opitaan ymmärtämään miten värit ja valo muuttaa tilaa ja harjoitellaan erilaisin maalituottein, välinein sekä tekniikoin käsittelemään erilaisia tiloja ja tuotteita.

TEHTÄVÄ: KIVEN MUKAILU (MARMOROINTI), SIENA

Väritykseltään Siena voi vaihdella aivan vaalean keltaisesta, miltei tasavärisestä pinnasta voimakkaan okran sävyiseen, tiheästi suonistettuun mukailuun. Seina marmorin jäljittely tehtiin valkoisella maalilla maalatulle pohjapahville.

TYÖVÄLINEET: Tasoitin, häivytin, luonnonsieni, terävä kärkisivellin ja litteä taiteilijasivellin
AINEET: kalja, pigmentit, maaliöljy

Pohjaväri sekoitettiin kaljasta ja vaaleasta keltaokrasta. Tasoitettiin, paineltiin ja poistettiin osin luonnonsienellä ja lopuksi häivytettiin. Tummalla keltaokralla ja punaokralla hahmoteltiin suonistusta maalaten työhön poikkeavan kokoisia ja värisiä alueita värisevin liikkein ja häivytetään. Pigmenteillä maalattiin vielä todella ohuita tummia suonia sekä korostettiin edellisen kerroksen alueita. Tummaa piti käyttää todella säästeliäästi. Minun käsi ei tuohon ohueen viivaan taipunut vaan tummista suonista tuli liian paksuja. Mitään ei ollut tehtävissä ja oli hyväksyttävä asia. Maavihreää lisättiin vielä pariin kohtaan ja työ jätettiin kuivumaan. Kuivumisen jälkeen työ lakattiin maaliöljyllä. Samalla tehtiin poikittaisia valkoisia "halkeamia".

Työvälineet Siena marmoria varten
Suonistus ennen tummia suonia
Ei niinkään ohuet tummat suonet maalattuna
Siena lakkauksen ja poikittaisten halkeamien jälkeen
Maalattua Siena marmoria bongattu myös Tuurin Kyläkaupalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti