perjantai 20. toukokuuta 2016

SISUSTUSVERHOILU: ASIKKALAN TYÖMAAN VIIMEISTELYTYÖT

KULTTUURILÄHTÖINEN VALMISTAMINEN: Sisustusverhoilu

Opetussuunnitelma: Opiskelija perehtyy erilaisiin tekstiilimateriaaleihin ja oppii käyttämään erilaisia verhoilijan käsityövälineitä ja pienkoneita mm. teollisia ompelukoneita. Ommellaan esim. patalappuja, tyynyjä ja verhoja sekä muita kodin tekstiilejä. Harjoitellaan pehmustamista ja päällystystä verhoilumateriaalein erilaisiin tuotteisiin. Lasketaan materiaalimenekkejä ja opitaan kaavoittamaan. Opiskellaan verhoasennusta kiinnikkeineen.
 
Opettaja: Mika Remes/Mika Piipponen

Tehtävä: Asikkalan Männikön sekä rantasaunan viimeistelytyöt

Tämä Männikön työmaakohde on Museoviraston arvorakennukseksi noteeraama 1930-luvulla rakennettu vaivaistalo eli Hourula. Hourulaa on kunnostettu melkein seitsemän!! vuoden ajan Salpauksen oppilastöinä. Hourulasta on valmistumassa hulppea kokous ja juhlatila heti Pääsiäisen jälkeen. Samaan aikaan Männikön kanssa on valmistumassa myös komea rantasauna, myös suurelta osin oppilastöinä. Saimme kolmen päivän komennuksen Asikkalaan Männikön ja rantasaunan viimeistelytöihin. Tärkeää kohdetta oltiin siis viimeistelemässä!!

Itse jäin Männikön puolelle. Männikössä asennettiin wc-tiloihin peilejä, vessaharjojatelineitä, wc-paperitelineitä, käsienpesunesteen säiliöitä ja naulakoita. Aulatiloihin asennettiin peilejä, yksi taso ja leikattiin mattosyvennykseen matto. Koteloimme myös sähkökaapit lasivitriinillä. Lopuksi imuroimme ja pyyhimme porauspölyt pois.











Yksi sissi-isku tänne Asikkalaan on vielä tulossa. Silloin rantasaunalle käydään laittamassa huonekalut ja loput verhot paikoilleen. Tuolle reissulle opettaja ottaa luokalta sitä porukkaa, joka ei vielä ole päässyt Asikkalassa käymään. Meidän muiden osalta Männikkö ja rantasauna on siis VALMIS!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti